Blog arhiva
RSS

Blog

Iris Apfel

Postoje ljudi koji imaju ono nešto. Neku zaraznu energiju i karizmatičnost koja nikoga ne može ostaviti ravnodušnim.

Upravo takva je Iris Apfel. Velike okrugle naočale, kratka sijeda kosa i jarki ruž na usnama. Uvijek u živopisnim bojama, sa hrpom prekrasnog, šarenog, glomaznog nakita na sebi. Za sebe kaže da je najstariji svjetski živući tinejdžer. Ne prati trendove, već tradiciju. Često ističe da je neopterećena i da je u životu važno slijediti svoju maštu.

Posebna i jedinstvena, ova stilistica, restauratorica, dizajnerica, model veliko je nadahnuće i primjer kako treba uživati u životu i gledati na svijet kroz velike otkačene naočale.

Iris Apfel
Slika:http://agnautacouture.files.wordpress.com

"Volim velike torbe jer su mi naočale toliko velike da ne stanu u clutcheve...."

"Čim mi prodavačice kažu: “Svi u New Yorku to nose“, naravno da ne želim i ja. Više volim rasprodaje i buvljake, gde sama mogu birati ono što mi se sviđa i kombinirati različite komade garderobe...."

Neće skupo platiti odjevne predmete jer smatra da je odjeća često precijenjena, tako npr. smatra da  traperice najviše vrijede 25 dolara. Često se dogodi da naiđe na toliku jeftinu odjeću da se uopće ne želi zamarati isprobavanjem prije nego što se odluči na kupnju. Osebujan modni stil izgradila je zahvaljujući tome što smatra da su sva ograničenja u odijevanju nastala iz ženskih nesigurnosti.

Iris Apfel
Slika:http://justwm.onsugar.com/Fashion-Icon-Iris-Apfel-1243606

"Imam mnogo ideja. Ako ih ne iskoristim, počnu me gušiti.... "

Ona sama najbolji je primjer - znala je nositi ogrlice namijenjene slonovima i konjima. Zbog svojeg osebujnog i prepoznatljivog stila bila je angažirana kao dizajnerica interijera za čak devet predsjednika SAD-a.

Iris Apfel

Slika:http://justwm.onsugar.com/Fashion-Icon-Iris-Apfel-12436066

"Sve vezano za mene je kako da to kaže, vrlo glatko. Zainteresirati ću se za stvari iako ne znam mnogo o njima. Ako mi se sviđaju, naučiti ću - uvijek sam otvorena za novo. Volim predmete koji mi “govore“ i ne moram uvijek znati sve o pojedinom komadu kako bih ga odjenula. To je pomalo uštogljeno...."

Uvijek ističe da je svaki stil individualan te da sve što činite morate učiniti sami. Iris uvijek govori da imate samo jedan život u kojem trebate uživati i živjeti sami sa sobom te činiti stvari koje su vama ugodne, jer budete li pokušavali ugoditi svakome, završiti ćete tako da nećete ugoditi nikome.

Iris Apfel
Slika:http://theqirkyconnection.files.wordpress.com/

"Ne mogu reći ljudima kako da imaju stila. Stil ne možete kupiti novcem..."

Iris Apfel  je oduvijek pomicala granice. Za vrijeme Drugog svetskog rata u dućanu Army & Navy odbili su joj prodati jeans pod izgovorom da to ne nose žene. Pedesetih godina, kada je vladao pinup, ona je svog muža zavela u muškom odijelu i ravnim cipelama.

Iris Apfel
Slika:http://extravagant.com.hr/article/68/iris-apfel

"Starenje nije za slabiće...."

"Kada osjećam da gubim kompas, kupujem. A onda kažem svom mužu – pa jeftinije je to nego da idem kod psihijatra...."